Met advies van Imbema Rhiwa bouwt Van der Kooij een innovatieve open laadbak

"Samen kwamen wij snel tot een mooi eindresultaat"


Peter van der Kooij, eigenaar van Mechanisatie & Constructiebedrijf van der Kooij, is erg tevreden met het eindresultaat van de laadbak en de samenwerking. “Naast een gespecialiseerde totaalleverancier voor de carrosseriebouw is Imbema Rhiwa Carrosserietchniek zeer innovatief, denkt zij goed mee en heeft zij voor elk probleem een oplossing. Samen kwamen wij snel tot een mooi eindresultaat!"

Op speciaal verzoek bouwde Mechanisatie & Constructiebedrijf Van der Kooij uit Vierpolders een open laadbak op. Omdat Van der Kooij niet zo bekend is met carrosseriebouw benaderde hij Imbema Rhiwa voor advies. In samenwerking is de complete laadbak vanaf het chassis opgebouwd met de producten en materialen van Imbema Rhiwa Carrosserietechniek.

De open laadbak wordt gebruikt voor het transport van staal en andere producten voor scheepvaart en offshore. Voornamelijk zware producten waar bij de bouw van de laadbak rekening mee gehouden is. 

Geassembleerde producten
Om Van der Kooij te ontzorgen stelde de assemblage afdeling van Imbema Rhiwa de geanodiseerd aluminium zij- en achterborden van te voren samen en bouwde ze daarna met stalen rongen op. Deze zijn eenvoudig per deel te openen voor het efficiënt laden en lossen van de open laadbak.

Ladingzekering
De houten vloer van de laadbak is voorzien van het gecertificeerde Multisave ladingzekering systeem. Hiermee is elk soort lading snel en voordelig op een veilige manier vast te zetten. Achter de cabine is een Retrocab (grote verzinkt stalen kist) gemonteerd voor het vervoeren van kleine kartonnen dozen.


Onderbouw producten

Met behulp van draagarmen en steunen monteerde Van der Kooij 4 Parlok spatschermen op de wielen. De onderkant bouwde hij dicht met RVS Bawer gereedschapskisten en aluminium zijbescherming voor extra veiligheid. Tot slot zorgt de inklapbare opstap ervoor dat de chauffeur snel en veilig de laadbak kan betreden.

Wilt u ook advies op maat?
Neem contact op met onze specialisten via 088 - 130 66 90 of vul het 

contactformulier in. Wij komen graag samen tot een passende oplossing!
Farécla Marine Profile 200 en 500
Farécla Marine Profile 200 en 500

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie