Ifac koelbak als rijdende winkel van bloemen en planten

Zorgt voor een constante temperatuur en lage luchtvochtigheid


Duijster Carrosserie & Wagenbouw  heeft voor een groothandel in planten en bloemen 2 bloemenwagens met Ifac koelbakken opgebouwd. De koelbakken zorgen ervoor dat de bloemen en planten in goede conditie blijven, zodat de groothandel ze rechtstreeks vanuit de auto aan tuincentra in Duitsland kan verkopen. Hiernaast  hebben de bloemenwagens ook nog eens aantrekkelijk uiterlijk, wat niet onbelangrijk is voor een winkel op wielen.

Ifac-koelbak

Goede isolatie en lage luchtvochtigheid

Bloemen en planten zijn gevoelige producten. Om ze in goede conditie te houden moeten ze geconditioneerd vervoerd worden. Hierbij is een hoge isolatiewaarde vereist. De wanden van de Ifac bakken zijn gemaakt van dikke gesloten isolatiepanelen die dankzij een nat in nat systeem een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Hierdoor blijft de temperatuur het gehele transport constant.

De bloemenwagen bestaat uit twee delen, de voorwagen is een 7 karren bak en de aanhanger een 5 Deense container (karren) bak. Zo kan de ene bak gebruikt worden voor het vervoeren van bloembollen met koeltransport en de andere bak voor het vervoeren van kamerplanten met warmte transport. Naast een constante temperatuur zorgen de Ifac bakken voor een lage luchtvochtigheid in de laadruimte, waarmee de houdbaarheid van de bloemen en planten wordt verlengd. 

De bloemenwagens zijn voorzien van een bloemen ankerrail om de bloemenkarren en rolcontainers goed te kunnen zekeren. De achterdeuren zijn voorzien van RVS hang- en sluitwerk van Furgocar.

Meer informatie over koel- en vries transportoplossingen?

Naast bloemen en planten biedt Ifac ook oplossingen voor andere producten die gekoeld of bevroren vervoerd moeten worden. Hoe ingewikkelder uw eisen, hoe beter het maatwerk van Ifac uit de verf komt. Ook leverbaar met FRC certificaat en met ladingzekering certificaat volgens DIN12642 Code XL. 

Neem contact op met onze productspecialisten via +31 (0)88 130 66 90 of vul het contactformulier in. 

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie