Werkt u net als MCB mee aan een veilige weg?

25-01-2018 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


De filmpjes op internet over afgevallen lading, wie kent ze niet? You Tube staat er vol mee. En niet alleen op internet zien wij deze ongelukken door verkeerd gezekerde lading voorbijkomen. Dagelijks worden wij er op de weg mee geconfronteerd. Een afgevallen lading zorgt voor lange files en een hoop ergernis  van medeweggebruikers. Voor de vervoerder zijn de gevolgen nog veel erger; een vertraagde levering, productschade, eigen risico, een verhoogde verzekering, schade aan het voertuig, een total loss verklaring en bergingswerkzaamheden brengen een hoop kosten en ellende met zich mee. En met de huidige mediamogelijkheden zou zelfs uw naam in het nieuws kunnen komen. Daar zit u als transporteur echt niet op te wachten.

We zien het allemaal drukker worden op de weg, laten we er dan ook met zijn allen voor zorgen dat het veiliger wordt. Een paar extra antislip matten, de juiste spanband en vormvast opsluiten zijn kleine investeringen die een groot ongemak kunnen wegnemen. Denk hier maar eens over na. Een mooi voorbeeld van het veilig transporteren van goederen is het verhaal van MCB.

Multisave-ladingzekeringsysteem-MCB

Veiligheid op één

MCB is een internationale metaalgroothandel die veiligheid op één heeft staan. Veiligheid is bij MCB een way of life. Het is vanzelfsprekend dat alle werkzaamheden veilig gebeuren, zo ook het transporteren van de goederen zegt Jos Otten, wagenparkbeheerder van MCB.  

Otten: “metaal is een kwetsbaar en spiegelglad materiaal wat lastig te vervoeren is. Buizen kunnen snel gaan schuiven en je hebt te maken met verschillende maatvoeringen van platen. In het kader van de veiligheid ben ik op zoek gegaan naar een systeem waarmee we verschillende soorten metaal zo veilig mogelijk kunnen vervoeren. 

“Veilig vervoer van goederen. Zonder geschuif of beschadigingen. En flexibel: voor verschillende soorten metaal, lang of kort. Dat is waar ik naar op zoek ging.”
Jos Otten – Wagenparkbeheerder MCB

Belangrijk hierbij is de flexibiliteit van het systeem. Wij maakte altijd gebruik van een vast tweede kopschot wat veel te statisch is. Bij een afwijkende maat kun je deze niet verplaatsen waardoor platen sneller kunnen gaan schuiven. In mijn zoektocht kwam ik het Multisave systeem van Imbema Rhiwa tegen en ik was gelijk enthousiast." 

Als test heeft MCB een bestaande wagen laten voorzien van het Multisave systeem. Carrosseriebedrijf Roefs BV uit Middelbeers heeft op vijf plekken in de vloer een Multisave rongbaan ingebouwd. In combinatie met de Multistick insteekrongen is MCB nu heel flexibel in het opsluiten van lading naar voren en naar de zijkanten.

"Die oplegger met die palen die werkt goed"

Het Multisave systeem is heel enthousiast ontvangen zegt Tino Chel, chauffeursbegeleider bij MCB. Chel: "Chauffeurs zijn wel eens sceptisch als ze iets nieuws moeten gebruiken, maar nu waren ze gelijk positief. De goederen liggen per soort stevig opgesloten en hebben geen mogelijkheid om te schuiven. Wel zo handig en veilig als je moet gaan lossen. Een veel gehoorde reactie was; "die oplegger met die palen die werkt goed. Daar wil ik wel mee rijden." Tevens merken de chauffeurs dat ze bij hun klanten eerder aan de beurt zijn om te lossen. Ook van de klant krijgen wij te horen dat ze het een mooi systeem vinden: " Het lossen van de goederen gaat met behulp van het Multisave systeem een stuk sneller en veiliger." 

Dekra gecertificeerd

Otten: "Nu iedereen zo enthousiast is over het Multisave systeem hebben we besloten om nog eens 5 bestaande trailers en 10 nieuwe trailers van het Multisave systeem te laten voorzien. Half 2018 zullen een 25-tal voertuigen van dit systeem worden voorzien. Naast heel veilig en flexibel is het ook een groot voordeel dat het Multisave systeem Dekra gecertificeerd is. Aangezien wij ook klanten in Duitsland hebben is het wel zo handig dat de trailers voldoen aan de strenge eisen die in Duitsland aan ladingzekering worden gesteld."

Multisave-ladingzekeringsysteem-MCB

Efficiënter beladen en lossen

Zodra de Multisave trailers beschikbaar zijn zullen wij de laadploeg instrueren hoe ze efficiënter kunnen beladen zegt Jos Otten. "Met behulp van het Multisave systeem is het mogelijk om overal in de trailer palen te zetten zodat goederen veilig in delen worden opgesloten waardoor er minder spanbanden nodig zijn. Wanneer je dit optimaal indeelt kan de belading omhoog en kan er sneller geladen en gelost worden. Hiermee gaan wij behoorlijk wat kosten besparen. Dit is naast het veiligheidsaspect natuurlijk een mooie bijkomstigheid." 

"Het Aluflex schuifzeilsysteem levert ons zeker een half uur tot een uur
tijdswinst per dag op!”

Naast het Multisave systeem is de trailer van MCB voorzien van het Aluflex schuifzeilsysteem. Dit systeem zorgt ook nog eens voor een tijdsbesparing. "Geen eindeloos gehannes met bandjes, elastieken of TIR-kabels, maar één handeling en de zeilwand is met 10 seconden open. Binnen enkele minuten is de trailer gelost en kan de volgende rit worden gemaakt. Dit levert op een dag zeker een half uur tot een uur tijdwinst op!"

Meer informatie?

Bekijk de Multisave en de Aluflex pagina. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze productspecialisten via +31 (0)180 - 33 12 00 of vul het contactformulier in.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze productspecialisten via +31 (0)180 - 33 12 00 of vul het contactformulier in.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie