Meer aandacht voor dode hoek systeem

28-08-2018 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Lisa2Alert Life Saver dode hoek systeemRob van Moosdijk is de bedenker van de Lisa Life Saver, een dode hoek systeem dat fietsers en voetgangers die zich naast de truck bevinden met een piepsignaal waarschuwt voor afslaande vrachtwagens. Van Moosdijk heeft het systeem ontwikkeld nadat hij zelf getuige was van een ongeval waarbij een kind door een vrachtwagen werd overreden en ter plaatse overleed. Hij voert al jaren actie om het dode hoek probleem onder de aandacht te krijgen en staat nu met zijn verhaal in het Vakblad Truckstar.

Lisa2alert helpt dode hoek ongevallen verminderen

Volgens een studie van TU Delft zou het Lisa2alert Life Saver systeem het aantal dode hoek ongevallen met 35 procent kunnen verminderen. Toch is het systeem officieel niet toegestaan omdat de pieptoon die de Lisa2Alert Life Saver voortbrengt het aantal decibellen dat een truck mag voortbrengen overschrijdt. Waarom wordt het dode hoek systeem dan toch door een groot aantal transportbedrijven en overheidsinstanties gebruikt? 

Van Moosdijk voert al jaren een kruistocht om de wetgeving te laten aanpassen zodat zijn dode hoek systeem legaal mag worden ingebouwd. Hij voert besprekingen met de tweede kamer om dit onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Het helpt als hij daarbij gesteund wordt door zoveel mogelijke reacties. Lees het complete artikel in de Truckstar van Juli 2018.

Meer informatie?

Bekijk voor meer informatie de Lisa2alert folder of neem contact op met onze productspecialisten via: +31 (0)180 - 33 12 00 / sales@imbemarhiwa.nl.

Lees ook:Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie