Checklist ladingzekering

06-04-2018 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


In 2017 hebben er in Nederland meer dan 5000 ongelukken met vrachtverkeer plaatsgevonden (Rijkswaterstaat), waarvan 25% door verkeerde ladingzekering. Deze ongevallen zorgen voor lange files, materiële schade, bergingskosten, hoge verzekeringspremies en een slecht imago. Als transportbedrijf wil je dit natuurlijk voorkomen. Het is dus erg belangrijk om je lading op de juiste manier te zekeren. Het goed vastzetten van je lading is essentieel voor een veilig transport. 

Het probleem voor internationale transportbedrijven is dat de eisen voor ladingzekering in elk land verschillend zijn. Om tot meer uniforme voorschriften op het gebied van ladingzekering te komen heeft de EU een handleiding voor het veilig zekeren van lading op wegvoertuigen geschreven*.

Omdat deze handleiding behoorlijk uitgebreid is hebben wij een handige checklist ladingzekering gemaakt. Deze checklist is zeker niet allesomvattend maar bevat wel de basisregels waar je bij het veilig vervoeren van lading rekening mee moet houden.

checklist-basisregels-ladingzekering-imbema

*De European best practice guidelines zijn niet wettelijk. Wanneer je je aan deze voorschriften houdt betekent het niet dat je zonder problemen door heel Europa kan rijden. Bekijk altijd de eisen van het land zelf.Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie