Verminder zijdelingse botsingen in het donker

02-11-2017 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Extra led verlichting aan de zijkanten van een vrachtwagen helpt de veiligheid te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen.

In Nederland gebeuren er jaarlijks honderden ongevallen met vrachtwagens (bakwagens, trekkers, opleggers en aanhangers) door zijdelingse botsingen in het donker. Wanneer vrachtwagens in het donker achteruit een terrein op rijden om te laden en lossen, manoeuvreren of een onverlichte (polder)weg oprijden zijn ze voor medeweggebruikers niet goed zichtbaar. De reflectie aan de zijkanten van vrachtwagens is vaak onvoldoende. Maar ook voor de chauffeur is de zijkant van een vrachtwagen een groot zwart gat. Extra led verlichting aan de zijkanten van het voertuig verhoogt de veiligheid.

Extra zichtbaarheid in het donker

 

De Banskman LED verlichting van Labcraft is ontworpen om chauffeurs en medeweggebruikers extra zichtbaarheid te geven aan de zijkanten van het voertuig bij het manoeuvreren in het donker. Deze lampen geven zuiver helder wit licht in de gebieden rondom het voertuig die traditionele achterverlichting niet bereikt. Met de Banksman verlichting voorkomt u botsingen en ongevallen waardoor u de veiligheid en productiviteit verhoogt en reparatiekosten bespaart.

Voordelen Banksman led verlichting

 • Lichtspreiding van 20 m² tot 30 m²
 • 5 jaar garantie
 • Metalen constructie voor duurzaamheid
 • LED’s met slagvaste polycarbonaat lens
 • IP67 waterdicht en geschikt voor alle weersomstandigheden

Sterk en waterdicht

De Banksman led verlichting is van zeer hoge kwaliteit. De waterstraaltest laat zien hoe sterk en waterdicht de led lamp is.

Eenvoudige installatie

De Banksman manoeuvreer verlichting installeert u eenvoudig rondom het chassis en sluit u rechtstreeks aan op het voertuig. Deze innovatieve oplossing kan standaard op nieuwe voertuigen of op een bestaande vloot worden gemonteerd. Bij de installatie van deze verlichting dient u wel rekening te houden met reglement 48 (zie uitleg hieronder).

Gefabriceerd in de UK

Alle Banksman producten worden in het Verenigd Koninkrijk door onze leverancier Labcraft vervaardigd. Labcraft is fabrikant van het grootste assortiment interieur LED verlichting voor bedrijfswagens in de wereld.

Hoge kwaliteit LED verlichting

De lampen zijn gefabriceerd volgens de nieuwste LED-technologie voor een hoge intensiteit en een ​​betere helderheid. Hiernaast heeft Led verlichting behoorlijk wat voordelen ten opzichte van traditionele verlichting.

Labcraft-bankman-veiligheidsverlichting

De banksman verlichting voldoet aan reglement 23 en 48

Wat is de ECE-R23 richtlijn?

Reglement 23 definieert de specificatie van achteruitrijdverlichting- & manoeuvreerlicht. Belangrijkste punten voor REG 23 zijn:

 • Kleur van het licht MOET wit zijn.
 • De intensiteit van het licht mag niet groter zijn dan 500 cd (candela).
 • De  intensiteit van het licht mag niet meer zijn dan 0,5 cd in het zichtveld waar het licht niet gezien mag worden.

Wat is de ECE-R48 richtlijn?

Reglement 48 bepaalt hoe en waar de lampen op een voertuig moeten worden geïnstalleerd. Belangrijkste punten voor REG 48 zijn:

 • De lampen moeten automatisch geactiveerd worden wanneer het voertuig in zijn achteruit wordt gezet.
 • De lampen moeten automatisch uitgeschakeld worden indien de voorwaartse snelheid de 10 km/uur overschrijdt.
 • Het licht moet omlaag gericht zijn en het verlichte gedeelte van de lamp mag 10 meter van het voertuig  niet zichtbaar zijn.

Meer informatie over manoeuvreer led verlichting?

Neem contact op met onze productspecialisten via +31 (0)88 – 130 66 90 of vul ons contactformulier in.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie