Veilig op weg met de Easy Bind

19-10-2017 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Easy Bind; voor het eenvoudig vastzetten van zeilen en netten op aanhangwagen of laadbak

Het vastzetten van een afdekzeil of aanhangwagennet blijkt in de praktijk nog al eens voor problemen te zorgen. Touwhaken of bindhaken bevinden zich op een beperkt aantal plekken op de aanhangwagen of laadbak waardoor u het zeil of het net niet goed strak kunt spannen. Met als gevolg dat het zeil gaat wapperen en u in het ergste geval een deel va uw lading verliest. Met ons Easy Bind systeem heeft u deze problemen niet meer. Met de haken van dit systeem zet u zeilen of netten snel en op de juiste manier vast op uw aanhanger of open laadbak. Wel zo veilig!

Easy-bind-lading-vastzet-systeem

Werking Easy Bind systeem

De Easy Bind is een rail gemaakt van hoogwaardig ABS die u eenvoudig in het aluminium bord aan de buitenzijde van uw aanhanger of laadbak monteert. De rail heeft 4 haken en is 50 cm lang. Door meerdere rails naast elkaar te monteren heeft u over de gehele lengte en breedte van het voertuig een haak voorhanden. Zo heeft u altijd voldoende bevestigingspunten aan uw laadbak om zeilen en netten veilig vast te zetten. De Easy Bind is alleen geschikt voor het vastzetten van netten en zeilen, dus niet om uw lading mee te zekeren.

Voordelen Easy Bind

  • Eenvoudige montage
  • Stootbestendig
  • Nooit meer zoeken naar touwhaak op uw bak
  • Geen wapperende loszittende zeilen meer
  • Brede haak voor ergonomische handeling
  • Veiligheid voor mens en milieu
  • Geen schade voor medeweggebruikers  door rondvliegend puin of groen
  • Flexibel vastzetten van afdeknet
  • Snel en op de juiste manier vastzetten van een afdeknet

Wettelijke eisen bij het vervoeren van losse lading

Wanneer u losse lading met een aanhangwagen vervoert bent u wettelijk verplicht om deze goed vast te zetten. Ten eerste natuurlijk voor de veiligheid maar ook omdat u anders een boete kunt krijgen. Afdekzeilen en aanhangwagennetten mogen alleen gebruikt worden bij lading die op geen andere manier te zekeren is.

Artikel 5.18.6 lid 2 in de regeling voertuigen geeft aan dat lading die los op een aanhangwagen ligt en niet op of aan het voertuig bevestigd kan worden, deugdelijk moet zijn afgedekt indien gevaar of hinder ontstaat of kan ontstaan als gevolg van afvallende of wegwaaiende lading.

Een afdeknet gebruikt u bij het zekeren van lichte losse lading zoals los groenafval en  brandhout. Het vlakzeil is geschikt voor zekering tijdens het transport van zand, puin, kleine stenen en losse goederen. Het voordeel van een afdekzeil is dat de spullen die u vervoert zijn beschermd tegen vocht en wind. Bekijk ook onze 5 tips voor het veilig laden van een aanhangwagen.

Meer informatie?

Bekijk de Easy Bind productpagina of neem contact op met onze productspecialisten via +31 (0)88 – 130 66 90 of vul ons contactformulier in.

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie