Samen werken aan een veiligere weg

30-03-2017 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Interview-ladingzekeringIn een interview 'Samen werken aan een veiligere weg' in de special 'Mobiliteit' van de Pulse Media Group gedistribueerd bij Elsevier geven onze productspecialist ladingzekering Niels Bouwmeester en Sector Manager Marco de Wit aan dat het belang van goede ladingzekering in Nederland bij zowel beroepsmatig als particulier vervoer nog vaak wordt onderschat en dat het bewustzijn op de weg vergroot moet worden. Dagelijks worden wij geconfronteerd met misstanden op het gebied van ladingzekering. Aan ons de taak om ons steentje bij te dragen. Aan u toch ook?

Wat gaat er vaak mis bij ladingzekering?

Bouwmeester: “Kort door de bocht gezegd, is ongeveer 70 procent van de lading op de weg verkeerd gezekerd. We hebben het dan niet alleen over zakelijk vervoer, maar ook bijvoorbeeld over het gezin dat op zaterdag naar de meubelzaak gaat en een grote kast mee naar huis neemt. Wij zeggen altijd: je zet jezelf toch ook vast in de auto, dus waarom je lading niet? Het gaat dan in de meeste gevallen om het verkeerd of onvoldoende gebruiken, of zelfs ontbreken, van spanbanden of overbelasting van bevestigingspunten.

” Het zekeren van lading kan op verschillende manieren. Hierbij moet niet alleen gelet worden op de juiste vastzetmiddelen zoals de spanbanden, maar het is ook van het grootste belang dat de bevestigingspunten aan of op het voertuig geschikt zijn om de draagkracht van de lading op te kunnen vangen.

Ter illustratie: na een rem-actie bij 50 kilometer per uur, schiet een vracht die 10 kilo weegt met een kracht van 120 kilo naar voren. Ook bij uitwijkmanoeuvres is er een grote kans dat een lading verschuift, dat wordt nog wel eens vergeten. Een vervoerder moet 80 procent van de lading naar voren kunnen zekeren en 50 procent naar de zijkant.” Lees het complete artikel op www.mijnzakengids.nl/samen-werken-aan-veiligere-weg


Meer informatie over lading zekeren?

Bekijk de informatiefolder ladingzekering, ga direct naar onze ladingzekering producten of neem contact op met onze productspecialist Niels Bouwmeester via +31 (0)6 - 53 32 95 23 / contactformulier.

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie