Zijn uw brandblussers goed beschermd tijdens het transport?

11-07-2017 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Lago-brandblusserboxWanneer u als transportbedrijf gevaarlijke stoffen over de weg vervoert bent u verplicht het voertuig te voorzien van brandblussers. Ook wanneer u geen gevaarlijke stoffen vervoert is het in verband met de verzekering, de Arbo-wetgeving en de veiligheid aan te raden uw vrachtwagen van brandblussers te voorzien. 

Deze brandblussers moeten zodanig worden gemonteerd dat de bestuurder ze snel kan gebruiken en dat ze beschermd zijn tegen weersinvloeden. Dat kan met behulp van een brandblusserbox. 

Eisen blusmiddelen

Een ADR voertuig moet worden uitgerust met twee blusmiddelen: een cabineblusser voor de brandklassen A, B en C en een ladingblusser. Hierbij gelden de volgende regels:

  • Vrachtwagen tot een gewicht van 3500 kg:
    2 kg in de cabine en 2 kg aan de buitenkant van de wagen

  • Vrachtwagen met een gewicht van 3500 – 7500 kg:
    2 kg in de cabine en 6 kg aan de buitenkant van de wagen

  • Vrachtwagen met een gewicht boven de 7500 kg:
    3 kg in de cabine en 9 kg aan de buitenkant van de wagen

Voor niet ADR-voertuigen adviseren wij 2 kg in de cabine en 6 kg buiten de cabine.

Brandblusserboxen

Lago-brandblusserbox-slykonDe brandblusser (ladingblusser) aan de buitenkant van het voertuig moet op een veilige manier bevestigd en beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Wij raden aan om deze brandblusser in een monteerbare brandblusserbox op te bergen. Brandblusserkasten zijn gemaakt van slagvast kunststof en ontworpen om brandblussers te beschermen tegen weersinvloeden, steenslag, UV-straling, schadelijke stoffen en diefstal. De opvallende rode kleur zorgt voor herkenbaarheid. 

Lago Fiteasy, Releasy & Slykon

De brandblusserboxen van Lago accessori zijn verkrijgbaar in drie modellen; de Fiteasy, de Releasy en de Slykon. De veiligheidssluitingen zorgen ervoor dat de kasten niet onbedoeld geopend kunnen worden. De kasten zijn voorzien van een stevige band waarmee u de blussers eenvoudig vast zet. Met de rode quick release knop heeft u in noodsituaties snel toegang tot de brandblusser.

Meer informatie?

Bekijk de Lago brandblusserboxen of neem contact op met onze productspecialisten via 088 – 130 66 90 / contactformulier.



Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie