Dode hoek ongevallen voorkomen door medeweggebruikers te waarschuwen

09-02-2017 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Het afgelopen jaar vielen er in Europa 4.000 doden door ongelukken met vrachtwagens. Deze ongelukken kunnen gedeeltelijk worden voorkomen wanneer er een duidelijke regelgeving komt voor spiegels en camera’s rond vrachtwagens. In Europa rijden nog veel chauffeurs met een dode hoek van drie meter. De Europarlementariër Jörg Leichtfried, schrijft in een brief aan de Europese Commissie dat het mogelijk is om vrij zicht rondom een truck te hebben en dat dit wettelijk geregeld moet worden. Lees het complete artikel op TTM.nl.

Waarschuwen van medeweggebruikers

Extra camera’s met rondom zicht zullen zeker helpen bij het voorkomen van dode hoek ongevallen, maar zijn alleen gericht op de chauffeur en dit blijkt in de praktijk niet altijd voldoende. Het is ook belangrijk om de medeweggebruiker te waarschuwen. Dit kan met het Lisa2Alert dode hoek waarschuwingssysteem van Imbema Rhiwa Carrosserietechniek.
Lisa2Alert is een vanuit de praktijk ontwikkeld aanvullend attenderingssysteem met geluid- en lichtsignalen dat zich primair op voetgangers, fietsers en bromfietsers richt. Met dit dode hoek systeem waarschuwt de vrachtwagenchauffeur alle verkeersdeelnemers zodra hij naar rechts wil afslaan. Bekijk voor meer informatie over de werking de Lisa2alert folder.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijke onderzoeken van het ministerie van Verkeer en waterstaat en de Technische Universiteit Delft hebben aangetoond dat het Lisa2alert waarschuwingssysteem een positieve bijdrage kan leveren aan het verminderen van dode hoek slachtoffers.

Bekijk de conclusies.

Wilt u ook de veiligheid van voetgangers en fietsers verhogen?

Installeer dan het Lisa2alert dode hoek waarschuwingssysteem. Bekijk voor meer informatie de Lisa2Alert productpagina of neem contact op met onze specialisten via +31 (0)180 33 12 00.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie