Zijn de sjorogen in uw oplegger conform DIN EN norm 12640?

18-12-2017 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Wanneer u lading op de juiste manier wilt zekeren is het belangrijk dat uw voertuigopbouw is voorzien van voldoende gecertificeerde sjorpunten. De massakrachten die ontstaan bij het remmen en optrekken van het voertuig komen namelijk bij deze sjorpunten terecht. Een slechte kwaliteit sjoroog kan niet alleen schade aan het sjoroog of het voertuig veroorzaken; het kan ook voor onveilige situaties en ongevallen zorgen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom moeten sjorpunten, net als spanbanden, aan technische eisen voldoen.Deze zijn vastgelegd in de EN 12640 norm. Zorg dus dat u altijd DIN EN12640 gecertificeerde sjorogen gebruikt.

Hoe weet u of u gecertificeerde sjorogen gebruikt?

Wanneer uw leverancier zegt dat de sjorogen die hij levert zijn getest volgende de DIN EN12640 norm moet dit altijd op het sjoroog vermeld  staan. Hiernaast moet hij u ook altijd een certificaat kunnen overhandigen. Maar dan nog blijft het lastig te controleren of de belasting van het sjoroog ook echt klopt. Want weet u wanneer uw leverancier dit voor het laatst heeft onderzocht? 

Met de sjorogen van Imbema Rhiwa bent u gegarandeerd van een goede kwaliteit

Om het voor u zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken hebben wij een lijn met gecertificeerde sjorogen ontwikkeld. Naast het al eerder ontwikkelde 12 tons sjoroog hebben wij nu een 5 en 8 tons sjoroog voor u beschikbaar. Deze sjorogen zijn getest volgens richtlijn DIN EN 12640 en worden bij elke zending van onze leverancier gecontroleerd, waardoor u gegarandeerd bent van een goede kwaliteit.

Op ons sjoroog staat de maximale  spankracht, ons logo en het DIN EN nummer aangegeven. Hiernaast hebben wij sjorpunt instructiestickers beschikbaar, waarop de trekkracht uitgedrukt in daN vermeld staat. Deze stickers moeten duidelijk op uw voertuig zichtbaar zijn, zodat controlerende instanties snel kunnen nagaan of de sjorogen op de juiste manier worden gebruikt. Het gebruik van een sjorpunt instructiesticker kan bij een controle een hoop ellende en tijd besparen.

Wat staat er in de DIN EN12640 norm sjorpunten omschreven?

In de norm DIN EN 12640:2000 staat omschreven aan welke eisen een sjoroog moet voldoen en hoeveel sjorpunten een oplegger moet hebben om het totale laadvermogen van het voertuig te kunnen zekeren. Bekijk voor een complete uitleg onze ladingzekering folder.

In de norm staat niet vermeld welk soort sjoroog u het beste kunt gebruiken. Dit is afhankelijk van het soort lading dat u vervoert. Voor het vastzetten van lichte pallets heeft u genoeg aan een 2 T sjoroog, maar voor het vastzetten van bijvoorbeeld machines en rollen staal heeft u een zwaarder sjoroog nodig. Onze specialist komt graag bij u langs voor advies.

Meer informatie over het zekeren van uw lading?

Bekijk de voor meer informatie over onze nieuwe sjorogen de 5 & 8 Tons sjorogen leaflet. Wilt u weten welke soort sjorogen voor u het meest geschikt zijn of meer informatie over hoe u bepaalde lading juist kunt zekeren? Neem dan contact op met onze productspecialisten  via +31 (0)88 130 66 90 of vul ons contactformulier in.Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie