Gedreven door ideeën op de IAA in Hannover!

22-08-2016 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Tags

Collectieve-Rai-stand-IAA-2016Van 22 t/m 29 september 2016 stonden wij met veel succes op de IAA in Hannover, Duitsland op de collectieve Rai stand C52 in hal 25. Het thema van de IAA was "gedreven door ideeën". Dit thema sluit goed aan bij de producten die wij tijdens de beurs hebben geïntroduceerd, zoals het E-levator hefsysteem en de 12-tons Lashing Ring. 

E-levator hefsysteem
De E-levator is een hoogwaardig elektrisch mechanisch systeem voor het heffen van een dak van een vrachtwagen of oplegger. Hiermee kan met 1 druk op de knop het E-levator hefsysteemlaadruim of de insteekhoogte met 40 cm worden vergroot. De E-levator bestaat uit lineaire actuatoren, een kabelboom en een bedieningspaneel. 

De actuatoren passen in de meest gangbare kaderprofielen, waardoor montage achteraf mogelijk is. Het systeem is Plug and Play waardoor er veel kostbare montagetijd wordt bespaard. Indien gewenst is het mogelijk 2 extra actuatoren op de connectoren in de kabelboom aan te koppelen, waardoor de E-levator op 6 actuatoren werkt. 

Een groot voordeel van de E-levator is dat het systeem op elektriciteit werkt. Er wordt dus geen hydrauliek of pneumatiek gebruikt, waardoor lekkage onmogelijk is. De E-levator is zeer eenvoudig te bedienen met het bijgeleverde bedieningspaneel.   


12-tons Lashing Ring
Speciaal voor ‘uitzonderlijk vervoer’ trucks en met name trailers hebben wij een 12Tons Lashing Ring12tons-Lashing-ring-sjoroog (ladingvastzetoog, sjoroog) ontwikkeld. De Lashing Ring is getest volgens richtlijn EN 12640.

Wij hebben met name aandacht besteed aan de ergonomie van de Lashing Ring. Zo blijft de ring in uitgetrokken toestand rechtop staan, zodat de chauffeur met één hand de ketting kan aanhaken. Dit is veiligheidsverhogend omdat hij zich zo met zijn andere hand kan blijven vasthouden.

Het oog heeft een LC (Lashing Capacity) van 12.000 daN en is simpel te monteren en demonteren door de borgclip te verwijderen. Dit is makkelijk wanneer het voertuig in aanbouw is en nog gespoten of verzinkt moet worden.

Overige producten
Naast deze nieuwe zelf ontwikkelde producten lieten wij ook het Multisave ladingzekering systeem, de PWP Defender opdekdeur en het Edscha profi curtainsider schuifdak zien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze binnendienst: 
+31 (0)180 - 33 12 00 of vul het contactformulier in.

E-levator-hefsysteem-Imbema-Rhiwa
E-levator-hefsysteem-Imbema-Rhiwa

E-levator-hefsysteem-Imbema-Rhiwa
E-levator-hefsysteem-Imbema-Rhiwa
E-levator-hefsysteem-Imbema-Rhiwa

Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie