Grote verschillen in dodehoek distributietrucks

04-08-2016 Imbema Rhiwa Carrosserietechniek


Tags
TTM meldt op haar website dat een studie van de Britse Loughborough Design School uit wijst dat er grote verschillen zijn in de dodehoeken van distributietrucks. Sommige distributietrucks hebben een dodehoek die reikt tot 1,9 meter, wat erg gevaarlijk kan zijn. Er moeten dus regels worden opgesteld om het zicht van de chauffeurs te verbeteren en zo de veiligheid van fietsers en voetgangers te vergroten.

De Europese Commissie heeft dergelijke regels al aangekondigd, maar die worden pas in 2028 verwacht. Dit duurt natuurlijk veel te lang als er jaarlijks bijna 1000 slachtoffers vallen bij fatale aanrijdingen tussen trucks, voetgangers en fietsers. Wilt u al eerder de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeteren? Dat kan met ons Lisa2alert dode hoek waarschuwingssysteem!

Lisa2alert-dodehoek-waarschuwingssysteem

Lisa2Alert dode hoek waarschuwingssysteem
lisa2alertLisa2Alert is een aanvullend systeem op de bestaande spiegels (en camera’s) ter voorkoming van “dode hoek” ongevallen. Het is een vanuit de praktijk ontwikkeld attenderingssysteem met geluid- en lichtsignalen voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Dit systeem richt zich op de interactie tussen de vrachtwagenchauffeur en de overige verkeersdeelnemers zodra hij rechts wil afslaan.

Hoe werkt Lisa2Alert?
De basis van het systeem is een geluidssignaal dat geplaatst wordt in de directe nabijheid van het bestaande knipperlicht van het voertuig. Zodra het voertuig beneden een bepaalde snelheid komt en de rechter richtingaanwijzer ingeschakeld wordt, laat de signaalgever in de directe nabijheid van het voertuig een opvallend geluid horen. Daarnaast knippert gelijktijdig de zijverlichting mee. Op deze manier wordt over de volledige lengte van de vrachtwagen duidelijk gemaakt aan de verkeersdeelnemers dat deze gaat afslaan. Ook de chauffeur hoort het geluidssignaal en wordt zo iedere keer weer extra gewezen op de mogelijke gevaren bij het rechts afslaan.

Meer informatie?
Ga naar de Lisa2Alert productpagina of neem contact op met onze specialisten via +31 (0)180 33 12 00.


Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van anonieme bezoekersstatistieken. Akkoord Meer informatie